onsdag 7 december 2011

Morotskakemuffins

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl olja
3 dl rårivna morötter

175 grader, 15 minuter

...och så här gör man:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser skilt för sig. Blanda ner de torra ingredienserna, oljan och de rivna morötterna i äggsmeten. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 graderca 15 minuter

Cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g naturell färskost

Rör ihop alla ingredienser till en krämig smet. Bred ut frostingen på cupcakesen.

Jag tog bara 4 dl florsocker och ingen citronsaft och det blev hur gott som helst ändå! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar